Overstappen naar een nieuwe rijschool

Als dat moment is aangebroken waarop je voor het eerst geheel zelf achter het stuur van een auto mag gaan zitten, dan is dat natuurlijk enorm spannend. Het komt regelmatig voor dat jongeren bij de eerste de beste autorijschool rotterdam de lessen gaan volgen, zonder echt veel vooronderzoek te doen. Ze willen zo snel mogelijk achter het stuur zitten en de prijs, kwaliteit en klik met de instructeur worden dan soms ook niet meegenomen in de beslissing.

Na enkele lessen beginnen de leerlingen zich te realiseren dat ze eigenlijk een verkeerde keuze gemaakt hebben. Het zou zo kunnen zijn dat er totaal geen klik is met de instructeur, dat is toch erg belangrijk. Je zit immers enkele uren per week in de auto met deze persoon. Maar het zou ook kunnen dat de rijlessen gewoon een stuk duurder zijn dan andere rijscholen. Ook niet onbelangrijk natuurlijk. Wat moet je doen als je wilt overstappen naar een nieuwe rijschool? Wij geven je enkele tips.

Ga op zoek naar een nieuwe rijschool

Ddashboard autoe eerste stap is natuurlijk om eens rond te gaan kijken voor een nieuwe (andere) rijschool. Op het internet is veel te vinden, de laatste jaren zijn er vele nieuwe rijscholen bijgekomen. Maar ook is het uiteraard mogelijk om eens rond te vragen bij familie, vrienden en kennissen. Misschien kan iemand je een goede rijschool aanbevelen. Als je een rijschool hebt gevonden is het vooral belangrijk om eens een proefles te gaan volgen. Je kunt er op deze manier achter komen of de rijschool en de auto waarmee de lessen worden gegeven bij jou past.

Geef het door aan je oude rijschool

Zodra je eenmaal een nieuwe rijschool gevonden hebt, is het natuurlijk wel zo netjes om dat even aan je oude instructeur door te geven. Die rekent misschien ook op je en als je niets meer laat horen is dat een beetje onbeschoft. Je kunt gewoon eerlijk aangeven dat je toch voor een andere rijschool hebt gekozen en wellicht kun je ook de reden daarvoor doorgeven. Maar we snappen ook dat je hier mogelijk niet zo comfortabel mee bent, dus mogelijk kun je beter de reden niet doorgeven. De keuze is wat dat betreft aan jou.