Een fietskoeriers inschakelen voor zendingen binnen de stad

fietskoerierAls we het hebben over een koerier, dan denken veel mensen al snel aan een bezorger van pakjes. En dat is natuurlijk ook wat een koerier doet. Meestal wordt dit met de auto gedaan, wat ook wel nodig is als de pakketten naar een andere stad of zelfs land moeten worden verzonden.

Er zijn echter ook zogenaamde fietskoeriers, die meestal in grotere steden actief zijn. Denk aan steden als Amsterdam waar je met de auto gemakkelijk vast kunt komen te staan. Bij tijd kritische zendingen is dat natuurlijk funest. Een fietskoeriers heeft daar uiteraard veel minder last van en kan dan ook buitengewoon snel een zending afleveren binnen de stad. Voor zendingen buiten de stad wordt het natuurlijk wat lastiger, maar daar zijn de reguliere koeriers goed voor in te zetten.

Welke bedrijven maken gebruik van fietskoeriers in Amsterdam?

Er zijn diverse branches in Amsterdam die hiervan gebruik maken om snel zendingen op locatie te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan de juridische branche, advocaten die snel een contract bij een belangrijke klant moeten afleveren.

Maar ook voor grotere zendingen is het in bepaalde gevallen mogelijk om een fietskoerier in te schakelen. Soms zijn er speciale fietsen beschikbaar, zoals bijvoorbeeld een bakfiets, om grotere pakketten ook af te leveren in de stad. Vaak zijn de kosten lager en wordt het vele malen sneller bezorgd op locatie. Voor veel bedrijven die lokaal opereren in een grotere stad, zijn er mogelijkheden om pakketten of documenten snel a te leveren via de fiets.

Bedrijven die dit aanbieden

In Amsterdam zijn er diverse bedrijven die de diensten van een fietskoerier aanbieden. Soms is het een transportbedrijf die naast hun reguliere koerierswerkzaamheden ook deze extra dienst aanbieden. Vaak zijn het studenten die naast hun studie op de fiets springen om wat bij te verdienen. Er komen echter ook steeds meer gespecialiseerde bedrijven die zich volledig richten op de bezorgingen van de pakketten via de fiets. Vaak is de beste keuze om te kiezen voor een transportbedrijf, want als er dan nog andere zendingen zijn die moeten worden verzonden u dan bij hetzelfde bedrijf terecht kunt.